Newsletter prijava

Vijesti

Zbogom legendarnom golgeteru Juri Pavlinu

Objavljeno: 23. 11. 2012. u 17:46   /   Autor:   /   komentari (0)

Sve zaljubljenike u nogomet duboko je potresla vijest o nagloj i preranoj smrti legendarnog centarfora NK Samobora Jure Pavlina.

Nakon kratke i teške bolesti, u 58. godini života, zauvijek nas je napustio vječno vedri i nasmijani prijatelj i virtuozni nogometaš, koji je u naponu igračke snage oduševljavao navijače bravuroznim potezima i velemajstorskim golovima.
Juru Pavlina mnogi su od milja zvali i “telička” zbog njegovog karakterističnog, pomalo gegajućeg trčanja, a svi koji su imali prilike uživati u njegovoj igri slažu se da je imao rijetko viđeni “lažnjak”, kojim bi jednim pokretom tijela lomio protivničke obrane, i potom nepogrešivo tresao mreže. Na slici lijevo Juraj Pavlin stoji drugi s lijeva.

U dresu svog voljenog kluba NK Samobora odigrao je na stotine utakmica i svojim zgodicima donio nebrojene pobjede, a suigrači i navijači su ga iskreno voljeli zbog njegovog vedrog duha, zaraznog osmijeha i spremnosti za šalu, zabavu i pjesmu. Mladim igračima bio je istinski uzor, i rado im je pomagao da što prije sazriju i što više napreduju. Nakon bogate igračke karijere posvetio se trenerskom radu i s velikim uspjehom vježbao razne selekcije u brojnim klubovima iz Samobora i okolice, a za gušt je nastavio s rekreativnim igranjem u veteranima Samobora i Bregane.

Posljednji ispraćaj legendarnog plavog centarfora bit će u ponedjeljak 26. studenog u 15 sati, na Gradskom groblju u Otruševcu, a sveta misa zadušnica služit će se poslije pogreba u kapeli Sv. Križ u Otruševcu.

Počivaj u miru Božjem dragi nogometni prijatelju!

Mislav Maroević |  radiosamobor.hr