Newsletter prijava

Seniori

Nesavladivi Bašić obranio tri boda

Objavljeno: 26. 11. 2012. u 17:40   /   Autor:   /   komentari (0)

Samoborska “hobotnica” Goran Bašić najzaslužniji je za trobod nogometaša Samobora u zadnjem jesenskom prvenstvenom ogledu protiv Vrapča.

Branio je doista čudesno i svojim vratarskim bravurama naprosto izluđivao napadače Vrapča, koji nisu pronašli način kako ga savladati, pa su bodovi ostali u Samoboru.
Pogodak odluke postigao je Filip Škvorc u 31. minuti, nakon što je Nikica Brujić dva puta neuspješno slao loptu prema mreži gostiju. Na drugi Brujićev pokušaj kojeg je omeo branič Vrapča odbivši loptu s gol linije, natrčao je Škvorc i iz blizine pospremio loptu u mrežu.

Zahvaljujući ovoj pobjedi Samoborci će prezimiti na 10. mjestu ljestvice sa dva boda više u odnosu na Dubravu, i dva boda zaostatka za devetoplasiranom Bistrom. Tijekom jeseni Samobor je zabilježio 6 pobjeda i 8 poraza, a jednom su odigrali neodlučeno. Budući da je uoči početka prvenstva klub naglo napustio trener Stjepan Čordaš koji je i selektirao momčad za trećeligaško natjecanje, jesenski skor Samobora može se smatrati relativno zadovoljavajućim, no sasvim je sigurno da klupski čelnici tijekom zime moraju intenzivno raditi na dovođenju pojačanja, ukoliko žele zadržati status trećeligaša.

Tim prije što su se uoči zadnjeg jesenskog kola zahvalili na suradnji Darku Čordašu i Josipu Juraju Tomincu, koji su navodno nezadovoljni neredovitom isplatom honorara, zaprijetili prekidom treniranja. I Čordaš i Tominac bili su standardni prvotimci, pa je nužno pronaći im odgovarajuće, kvalitetne zamjene u proljeće.

Jesenski prvak postala je momčad Segeste sa 4 boda prednosti pred drugoplasiranim Trnjem, a na trećoj poziciji proljeće će dočekati nogometaši Dugog Sela. U najgoroj poziciji na zimski odmor odlaze momčadi Strmca iz Bedenice i Gaja iz Mača, koje su čvrsto prikovane za začelje tablice sa samo 7 osvojenih bodova u 15 utakmica.

Mislav Maroević |  radiosamobor.hr