Newsletter prijava

Seniori, Vijesti

Eurogol Brdarića za prvu pobjedu

Objavljeno: 07. 10. 2013. u 14:13   /   Autor:   /   komentari (0)

nk-samobor-karlovacPunih osam kola novog prvenstva trebalo je nogometašima Samobora da upišu prvu pobjedu.

Pošlo im je to za nogom u dvoboju s mladom, i vrlo poletnom momčadi Karlovca, koja se pred samoborskom publikom predstavila u vrlo lijepom izdanju. Karlovčani su zaigrali s čak 6 igrača u početnoj postavi mlađih od 20 godina, i već u trećoj minuti imali zicer za vodstvo.

Stoper Samobora Novoselec nespretno je u šesnaestercu srušio napadača gostiju Vučinića, a sudac Čužić potpuno opravdano dosudio najstrožu kaznu. Odgovornost je preuzeo kapetan Karlovca Mišić, no samoborski golman čarobnjak Goran Bašić efektno je obranio njegov udarac. Novu priliku za vodstvo gosti su imali u 33. minuti kad je odlično glavom tukao najmlađi igrač na terenu Pretina, no ponovo je Bašić reagirao velemajstorski i spasio svoju mrežu.

A onda je u 38. minuti bljesnuo Filip Brdarić, vođa navale samoborskog trećeligaša, koji je na 25 metara primio loptu leđima okrenut karlovačkom golu, elegantno se okrenuo i odaslao pravu bombu u desni gornji ugao za vodstvo Samobora. Vratar Karlovca Turkalj mogao je samo nemoćno promatrati kako mu Brdarićev projektil para mrežu.

U nastavku utakmice Samobor je podigao tempo igre, odlično je momčad razigravao Franjo Kotarski, a nezadrživo po krilu prodirao Puškarić. Susret je riješen u 60. minuti nakon izvrsno izvedenog kornera Kotarskog, koji je u krasan pogodak glavom pretvorio Matej Ivkovčić.

 

Mislav Maroević |  radiosamobor.hr