Newsletter prijava

Vijesti

NK Samobor s novom upravom

Objavljeno: 23. 01. 2014. u 20:36   /   Autor:   /   komentari (0)

Krešimir Jelić novi je predsjednik Nogometnog kluba Samobor, izabran u trećem pokušaju sazivanja izvanredno-izborne Skupštine kluba, koji je do jučer, gotovo pola godine, bio čelnog čovjeka nakon što je s ove funkcije odstupio Božo Jurković.

Jelić je, predstavljajući će kratko skupštinarima, rekao da je trenutno na mjestu direktora novoosnovane tvrtke Odvodnja Samobor, da je već bio uključen u rad kluba i da je dosad u samoborskom sportu sponzorski pomagao Ženskom rukometnom klubu Samobor.

Za potpredsjednika kluba izabran je Mislav Maroević, vlasnik i direktor Radio Samobora i dugogodišnji igrač, a poslije igračke karijere i funkcioner u klubu.

Tragom toga i slijedom izbora novih članova Izvršnog i Nadzornog odbora Nogometnog kluba Samobor, dalo se zaključiti da je orijentacija pri izboru pala na „djecu kluba“, odnosno „nogometno-poduzetničku ekipu“, tj ljude koji su mu i dosad na bilo koji način pomagali ili bili vezani uz rad ovog najstarijeg samoborskog sportskog kolektiva.

U Izvršni odbor još su izabrani: Stjepan Šančić, Slavko Mamić, Nikola Kojundžija, Ivica Karoglan, Velimir Deak, Nedjeljko Žaja, Željko Stanec, Ivica Papeš i Nenad Radek. Novi Nadzorni odbor čine Željko Hržić kao predsjednik te Ivica Matković i Berislav Repinec kao članovi. Za stegovnog suca u klubu izabran je Vladimir Miočinović.

Članovi Izvršnog i Nadzornog odbora kluba s predsjednikom i potpredsjednikom

Nakon Jelićena nastupnog govora, u kojemu je, uz ostalo, rekao da se ove funkcije prihvatio na nagovor dosadašnjeg predsjednika Nadzornog odbora kluba Željka Staneca te napomenuo da sljedeće godine Nogometni klub Samobor obilježava velikih 90 godina postojanja za što se već u ovoj godini treba pripremiti, dogovoren je i prvi radni, odnosno operativni sastanak nove uprave na kojemu će biti prihvaćena strategija daljnjeg rada i postupnog izvlačenja kluba iz nezavidne financijske situacije.

Potom bi trebao uslijediti razgovor sa svim igračima itrenerima u klubu, razgovori s postojećim sponzorima od kojih je najveći podupiratelj kluba Grad Samobor te traženje novih sponzora koji bi klubu željeli pomoći u radu.

Tajnika kluba Dražena Ivančevića Skupština je ovlastila da prikupi izvješća o svim uplatama od najma poslovnog prostora, odnosno kafića i iznajmljivanja umjetne trave na pomoćnom igralištu.

Edi Kirschenheuter  |  radiosamobor.hr