Newsletter prijava

Vijesti

Prstići Samobora osvojili 5. ZNL Alpas-Utrine !

Objavljeno: 17. 03. 2014. u 14:09   /   Autor:   /   komentari (0)

utrina_medalje

 

Pobjeda protiv Rudeša 9:0 u zadnjem kolu.

Osvojili Alpas ligu ispred Maksimira i Ponikva.

 

 

 

Ovaj veliki uspjeh generacije 2005. godište ostvarili su:

Naša dva sjajna golmana, 1. golman, eksplozivni Borna Banjanin, ujedno (već standardno) proglašen najboljim golmanom lige, te njegova zamjena s ravnopravnom minutažom i zaslugama, hladnokrvni i pouzdani Leon Hrastnik. Oni su jedan od glavnih razloga što smo primili najmanje golova u ligi.

Obranom je dirigirao naš kapetan, pravovremeni i odgovorni Mateo Jurković. On ne poznaje riječ kiks. Na lijevom boku sve pristupe je zatvarao Bruno Pavlović. Kraj njega se niti jedan protivnik nije naigrao, bezbroj puta je probio bok, dao i puno golova. On pak nikad nije čuo za riječ strah. Desnu stranu je pouzdano čuvao Lovro Vranjić, svi pamtimo njegov siloviti šut u zadnjim sekundama za jednu od pobjeda. Silno je falio u utakmicama kad je bio bolestan.

Igrom je dirigirao dvojac Luka Kahlina i Darin Filipčić. Luka je zasluženo proglašen za najboljeg igrača lige. Veznjak s prodornim driblingom, silovitim šutom i hladnokrvnom realizacijom, ujedno i naš prvi strijelac. S njim u paru je igrao Darin, lucidni dribler i najbolji asistent, koji je tome pridodao mnoštvo važnih golova.

U napadu su igrali Niko Radek, Antonio Lukšić i Jan Kirin. Niko je “hrabro srce” ekipe, on je unio dozu neregularnosti u natjecanje pošto s njim uvijek imamo igrača više na terenu. Igra minimalno na dvije pozicije u svakom trenu. Sjajno zamijenio Lovru u obrani kad ga nije bilo. Antonio je opravdao ulogu prve špice svojom ubojitom ljevicom, zabio je puno golova, driblao i centrirao. Svoj obol je dao i najmlađi član ekipe Jan, jedini koji nije izlazno godište, još jedan siloviti šuter koji je dao neke važne i lijepe golove, naš oslonac za slijedeću sezonu.

Ekipu su vodili, u prvom dijelu lige, legendarni Miro Šoštarić, a u drugom dijelu, veliko ime samoborskog nogometa Franjo Šeperić. Zahvaljujemo i našem bivšem treneru limača Matiji Vuzemu koji se kod organizatora založio za naše sudjelovanje.

utrina_vani

Rezultati:

SAMOBOR – MAKSIMIR

8 – 4

PREČKO – SAMOBOR

1 – 10

UTRINA – SAMOBOR (Filipčić, Filipčić, Pavlović, Kahlina, Radek)

0 – 5

TREŠNJEVKA – SAMOBOR (Lukšić, Filipčić, Kahlina)

1 – 3

SAMOBOR – OŠ PONIKVE (Kahlina, Lukšić, Radek, Radek)

4 – 0

SAMOBOR – PONIKVE (Radek)

1 – 2

SAMOBOR – GORICA 1 (Filipčić, Kahlina, Filipčić, Kirin)

4 – 1

SAMOBOR – OŠ DINAMO (Kahlina, Vranjić)

2 – 1

SAMOBOR – PONIKVE 06 (Filipčić, Kahlina)

2 – 1

SAMOBOR – OŠ LOKOMOTIVA (Filipčić, Kahlina, Kahlina, Lukšić, Kahlina, Filipčić)

6 – 1

SAMOBOR – HRVATSKI DRAGOVOLJAC (Lukšić, Kahlina, Kahlina)

3 – 2

SAMOBOR – GORICA 2 (Radek, Lukšić, Lukšić)

3 – 0

SAMOBOR – RUDEŠ ( Kahlina 4, Radek 3, Pavlović 1, Lukšić 1, Kirin 1 )

9 – 0

2005_16_03