Newsletter prijava

Seniori, Vijesti

Samoborcima bod u Vrapču

Objavljeno: 09. 11. 2014. u 13:03   /   Autor:   /   komentari (0)

Hrabrom i napokon efikasnom igrom nogometaši Samobora osvojili su jedan bod u 12. kolu III HNL-zapad na gostovanju u Vrapču, gdje su u proteklih nekoliko sezona redovito ostajali praznih ruku.

Štoviše, mogli su se osladiti i trobodom da im je pošlo za nogom sačuvati vrlo brzo stečenu prednost od dva zgoditka. Naime, već u 3. minuti susreta Filip Škvorc je matirao domaćeg vratara Cingulina, da bi njegov imenjak Brdarić u 12. minuti povisio vodstvo na 2:0. S tim se rezultatom otišlo na odmor, ali u drugom dijelu susreta domaćini kreću agresivnije u nastojanju da dostignu rezultatski zaostatak.

Vrapče smanjuje vodstvo Samobora u 61. minuti pogotkom Filipa Rihtara, a par minuta kasnije kapetan Samoboraca Nikica Brujić previše oklijeva u vrlo lijepoj prigodi, pa njegov zakašnjeli udarac zaustavlja domaći obrambeni blok. Domaćini uspijevaju izjednačiti u 78. minuti zgoditkom Mirka Šugića, koji je u igru ušao tri minute ranije.

Do kraja susreta Vrapče još jednom opasno prijeti vratima Ilića, no taj je udarac odsjeo na gornjoj gredi samoborskog gola, pa je utakmica okončana neodlučenim ishodom, što je prema viđenom na travnjaku nekako i najpravednije.

Samoboru osvojeni bod na teškom gostovanju znači puno, pogotovo kad se sjetimo domaćeg debakla u prošlom kolu protiv Istre B, a prikazana igra u Vrapču ulijeva nadu da bi do kraja jesenskog dijela sezone naši nogometaši mogli još malo podebljati bodovni konto, i tako se pomaknuti prema sredini ljestvice. Navijamo da tako doista i bude.

 

Rezultati 12. kola 3. HNL zapad

[leagueengine_show_season_matches lid=1 sid=2 type=all start=2014-11-07 end=2014-11-10 date=show time=show order=ASC text_date=Datum text_time=Vrijeme text_home=Domaći text_away=Gosti text_score=Rezultat]

Tablica 3. HNL zapad

[leagueengine_show_season_table lid=1 sid=2]

Raspored utakmica 13. kola 3. HNL zapad

[leagueengine_show_season_matches lid=1 sid=2 type=all start=2014-11-13 end=2014-11-16 date=show time=show order=ASC text_date=Datum text_time=Vrijeme text_home=Domaći text_away=Gosti text_score=Rezultat]