Newsletter prijava

HNS

Davor Šuker u Izvršnom odboru Europske nogometne federacije

Objavljeno: 24. 03. 2015. u 14:24   /   Autor:   /   komentari (0)

U glavnom gradu Austrije održava se 39. redovni kongres Europske nogometne federacije (UEFA), na kojemu je sadašnji predsjednik Michel Platini dobio novi mandat na svojoj funkciji.

Ujedno su održani i izbori za nove članove Izvršnog odbora Uefe, a jedan od kandidata bio je i Davor Šuker, bivši reprezentativac i sadašnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

U važnom trenutku za hrvatski nogomet, Šuker je u prvom krugu izabran u to najviše tijelo Uefe s 34 glasa zemalja članica Uefe (54). Njegov će mandat u Izvršnom odboru trajati četiri godine. Šuker je prvi Hrvat u Izvršnom odboru Uefe, tijelu koje odlučuje o svim ključnim pitanjima europskog nogometa.

Šuker je tako postao četvrti bivši nogometaš u Izvršnom odboru, pridruživši se predsjedniku Platiniju (Francuska), Angelu Mariji Villaru (Španjolska) i Borislavu Mihajlovu (Bugarska). Uz Šukera, Villara i Mihajlova, u Izvršni su odbor izabrani još Fernando Gomes (Portugal), Sandor Csanyi (Mađarska), Peter Gillieron (Švicarska) te Grigorij Surkis (Ukrajina).

Članstvo u Izvršnom odboru najveći je uspjeh hrvatskih dužnosnika u Uefi i svojevrsna kruna napora Hrvatskog nogometnog saveza u kontekstu rada u Uefinim tijelima.

Sjajan uspjeh HNS-ovog predsjednika rezultat je i odlično odrađene kampanje. Šuker je proteklih mjeseci predstavio svoj program svim europskim savezima, a uživo se sastao s brojnim predsjednicima diljem Europe.

Šuker je kroz program istaknuo kako će kao bivši igrač koji je prošao put od Osijeka do madridskog Reala znati štititi potrebe igrača i stati u njihovu zaštitu, ali pritom i voditi brigu o potrebama klubova, liga i nacionalnih saveza.

Predsjednik HNS-a obećao je jednak pristup svim savezima i iskren dijalog sa svim nogometnim sudionicima, naglasivši pritom potrebu da se nogomet zaštiti od brojnih opasnosti (rasizam, nasilje, doping, integritet natjecanja) te da ostane dostupan svima.

Hrvatski nogometni savez su, uz predsjednika Šukera, na Kongresu Uefe zastupali izvršni predsjednikDamir Vrbanović te voditeljica Odjela za međunarodne poslove i licenciranje Ivančica Sudac.

Čestitke Davoru Šukeru! Budimo ponosni!