Newsletter prijava

Seniori

Suci “izigrali” Samobor

Objavljeno: 18. 05. 2015. u 09:23   /   Autor:   /   komentari (0)

Kad u jednoj od presudnih utakmica za ostanak u III ligi doživite poraz, i to na domaćem travnjaku, kao što se dogodilo nogometašima Samobora protekle subote u dvoboju s Vrapčem, onda se postavlja logično pitanje jeste li uopće zaslužili sačuvati trećeligaški status. I doista, to bi pitanje bilo potpuno umjesno, da je rezultat spomenute utakmice odlučila bolja igra gostiju, odnosno razlika u igračkoj kvaliteti, no kad su glavni “režiseri” poraza nogometni suci, onda se postavlja drugo pitanje, zašto i u čiju korist su tako perfidno “griješili” na štetu Samoboraca.

Od početka susreta, koji je bio podjednako važan i Samoboru i Vrapču, sudačka trojka iz Rijeke, glavni Pajić i pomoćnici Grgurica i Bahun, dijelili su “pravdu” po nejednakom kriteriju za obje momčadi. Kad god bi Samoborci krenuli u opasniji napad zastavica pomoćnog suca Bahuna našla bi se visoko u zraku označujući nedozvoljen položaj. A istini za volju, od pet-šest takvih situacija u prvom poluvremenu, barem su dvije bile sasvim čiste, odnosno nije bilo nikakvog razloga za označavanje zaleđa. Također, treba napomenuti, da je Vrapče u prvom dijelu igre imalo više loptu u nogama, ali Samobor se taktički postavio vrlo pametno u odnosu na neke ranije domaće utakmice, pa je svoju priliku za pogodak vrebao iz protunapada.

U drugom poluvremenu domaćini su odlučnije krenuli prema gostujućim vratima, koja je sigurno čuvao iskusni Žankarlo Šimunić, uz odličnu asistenciju pouzdanih stopera Roberta Miloša i Mateja Vrbata, pa je takva igra rezultirala s nešto više prigoda za Samobor. Najsporniji trenutak utakmice dogodio se u zadnjoj četvrtini kad je Brujić nakon odličnog dubinskog proigravanja postigao regularan pogodak, ali ga je prvi pomoćni sudac Grgurica poništio mahanjem nepostojećeg zaleđa. Da je pogodak priznat, a trebao je biti, Samobor bi poveo i do kraja susreta vjerojatno i pobijedio. Drugi sporni trenutak zbio se u 82. minuti kad je ponajbolji pojedinac susreta, vezista Vrapča Mohač krenuo prema domaćem vrataru Bašiću. U punom sprintu Mohač je utrčao u šesnaesterac i lopta mu je malo “pobjegla” s noge, a u tom je času uklizao samoborski stoper Zeman i najprije izbio loptu u korner, a potom se Mohač sapleo o njegovu ispruženu nogu i pao. Sudac Pajić energično je i bez trunke razmišljanja pokazao na bijelu točku, iako je izgledalo da prekršaja nije bilo. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Borna Vinčić, poslavši vratara Bašića u jednu, a loptu u drugu stranu. U sudačkoj nadoknadi Samoborce je napustila i sportska sreća kad je odličan udarac Hasana s 20-tak metara odsjeo na vratnici, umjesto u mreži.

Samobor je tako ostao praznih ruku, a gosti su otišli kući pjevajući, jer su prebrinuli sve brige oko ostanka u ligi. Za naše nogometaše još uvijek nije sve izgubljeno, budući da ostali “supatnici” u borbi za očuvanje trećeligaškog statusa nisu previše odmaknuli, pa u preostala tri kola slijede velika uzbuđenja, i grčevita borba.

 

Rezultati 27. kola 3. HNL zapadna skupina

[leagueengine_show_season_matches lid=1 sid=2 type=all start=2015-05-15 end=2015-05-18 date=show time=show order=ASC text_date=Datum text_time=Vrijeme text_home=Domaći text_away=Gosti text_score=Rezultat]

 

Tablica 3. HNL zapad

[leagueengine_show_season_table lid=1 sid=2]

 

Raspored utakmica 28. kola 3. HNL zapadna skupina

[leagueengine_show_season_matches lid=1 sid=2 type=all start=2015-05-22 end=2015-05-25 date=show time=show order=ASC text_date=Datum text_time=Vrijeme text_home=Domaći text_away=Gosti text_score=-]