Newsletter prijava

Veterani

TOP ponovo najbolji na “Bokinom Memorijalu”

Objavljeno: 01. 06. 2015. u 09:41   /   Autor:   /   komentari (0)

Veterani NK TOP-a iz Kerestinca obranili su lanjski naslov pobjednika na ovogodišnjem 18. Memorijalu Božidar Štefković Boka, odigranom u petak 29. svibnja na terenima s umjetnom travom NK Samobor. Kerestinčani su superiorno prošli svoju skupinu, potom u četvrtfinalu nadvisili Noćni klub Horti, a u polufinalu veterane Bregane.

U finalnoj utakmici, nakon uvjerljivo bolje igre, zasluženo su slavili protiv veterana Samobora, i time ovogodišnjem naslovu prvaka u I Veteranskoj ligi NS Samobor, pridodali još jedan značajan trofej. Iz redova pobjedničke momčadi izabrani su i najbolji pojedinci ovogodišnjeg Bokinog Memorijala. Za najistaknutijeg vratara odabran je Danijel Jandrečić, dok je najboljim igračem proglašen Ivica Vukas. Najbolji strijelac, s ukupno 6 postignutih pogodaka, bio je igrač veterana Samobora Ivan Kos.

Samoborski veterani do finalnog su susreta imali znatno teži put. U četvrtfinalu su tek boljim izvođenjem sedmeraca savladali ŠD Kladje, a isti se scenario ponovio u polufinalu protiv veterana Save iz Strmca. Završnu utakmicu Samoborci su odigrali prilično iscrpljeni, pa je uz bolju igru TOP-a presudila i razlika u godinama, odnosno veća kondicijska pripremljenost Kerestinčana.

Treće mjesto pripalo je veteranima Bregane, koji su ugodno iznenadili kvalitetnim igrama, i da su takva izdanja prikazivali u prvenstvu sigurno bi ostali u prvoj ligi. Sava iz Strmca je na kraju zauzela četvrto mjesto, iako je mogla i više, da “lutrija sedmeraca” u polufinalu nije otišla na stranu Samobora.

Ovogodišnji se Bokin Memorijal odigrao, za razliku od prethodnih izdanja, u jednom danu, a novost je bio i sistem igre 5+1 (pet igrača i vratar). Uz manje “čarke” u pojedinim susretima, sve je proteklo u pravom sportskom duhu, kako i dolikuje turniru memorijalnog karaktera, a suci iz Samobora korektno su odradili svoje zahtjevne zadaće. Za najboljeg među njima, na kraju je proglašen Tomislav Jurinčić.

Pehare i medalje najboljim momčadima i pojedincima uručivali su Filip Štefković, sin nezaboravnog kapetana Boke i samoborski nogometni dragulj Karlo Belak, koji se ove sezone zajedno sa suigračima iz FC Milsamija okitio naslovom prvaka Moldavije. Velike zasluge za uspješnu organizaciju ovogodišnjeg Bokinog Memorijala pripadaju i agilnom tajniku NK Samobor Draženu Ivančeviću, predsjedniku Nogometnog središta Samobor Stjepanu Bašiću, koji je i autor svih fotografija u ovom članku, te predsjedniku sudačke organizacije Samobora Slavku Ivancu.