Newsletter prijava

Mlađi pioniri

Turnir Tri Kornera Penal

Objavljeno: 07. 01. 2016. u 11:59   /   Autor:   /   komentari (0)

5.1.2015. odličan dan. Na turniru u Bregani momčad mlađih pionira NK Samobora zauzela četvrto mjesto. Za prva dva nismo bili dovoljno posloženi, ali za treće svakako jesmo. Nekoliko stativa djelilo nas je od zasluženog trećeg mjesta i to protiv suparnika koji nas je u prvom kolu pobjedio sa 7 razlike.

Zanimljivo je to u nogometu. Lopta kao da ima dušu. Kada si hrabar sve ti vrati, ako nekoliko suigrača u momčadi to nije, ona to odmah osjeti. I tada ne ulazi. Odbije se od stative van. Često spominjem vjeru u sebe i hrabrost. Uvjeren sam da je to ono neopipljivo što igračima daje više, što im daje razlog da stave glavu na kopačku i založe se jedan za drugog. Trenutak kada vidiš svog suigrača kako sprinta od jednog do drugog igrača pokušavajuci nadoknaditi manjak igrača u obrani, pokušavajuci spasiti svoj gol, ta borba je ključna. Ukoliko suigrače ne ponese ta velika želja. Lopta zapamti.

Ukoliko moj igrač izgine u želji da pomogne u fazi obrane. On je za mene apsolutni pobjednik u toj situaciji bez obzira da li je uspio. On je za mene u tom trenutku sav smisao i poimanje života. U tom trenutku ne krijem, moj igrač i ja apsolutno smo jedna osoba. Umoran pogled nakon teškog duela netko bi smatrao slabošću. Za mene to je sjajan trofej. Trofej koji svaki igrač može držati u rukama ukoliko to sam odluči Tko zna kada će lopta vratiti onome tko je zaslužio 🙂