Newsletter prijava

Kadeti

Kadeti nepobjedivi!

Objavljeno: 23. 03. 2016. u 10:42   /   Autor:   /   komentari (1)

[event_blocks id=”6882″ title=”19. kolo 2. NL Središte Kadeti” ]

Za razliku od prošle utakmice sa Vinogradarom kada su vremenski uvjeti bili polarni, utakmica kadeta NK HAŠK – NK Samobor igrala se na Peščenici na terenu s umjetnom travom i pod ugodnim suncem. Makar sam malo kasnio na početak ubrzo se vidjelo tko drži konce utakmice u rukama…..

Kadeti Samobora su na početku napadali i napadali uz tek povremene polu kontre HAŠK-a. Pogotovo ljeva strana samoboraca je stvarala probleme domaćim igračima. Tu su Kižla i Gara svako malo oduzimali lopte i dolazili u prigode. Sama sreća i dugačke ruke domaćeg vratara su spašavali njihovu mrežu.

Nekoliko zbilja predivnih poteza našeg Garahimovića su pokazali tko je gazda na terenu, no lopta nikako da prođe bijelu crtu. I slobodni udarci su bili precizni, ali hobotnica na golu domaćina je sve lovila. No onda se ukazao Kižla i u stilu samog Kostelića u slalomu, prošao tri igrača i ljepo zakucao loptu…tu ni golman nije mogao ništa! Predivno je bilo stajati par metara od gola i gledati te poteze i skladnu igru naših kadeta, no nažalost i česte prekršaje nad njima.

Moram spomenuti čisto rušenje Kižle u kaznenom prostoru HAŠK-a i to u Grčko-rimskom stilu hrvanja obama rukama s leđa rušenje na pod. Moram pohvaliti Kižlina, koji je tada, a i kasnije prilikom jednog zbilja provocirajućeg udarca igrača HAŠK-a koji je kao slučajno u prolazu ramenom ‘okrznuo’ Kižlu (dok su se momčadi pripremale za izvođenje kornera), a ovaj je ostao “full cool” i nije se dao isprovocirat i spustiti na takav nivo igre. To je samo jedna nijansa odličnih igrača i trebali bi se i drugi ugledat na to. Reakcija sudkinje na rušenje je bila, da to nije ništa, ali nije propustila malo kasnije dati žuti karton našem igraču koji je izbio golmanovu loptu ( nisam sve najbolje vidio zbog gužve ispred sebe, no kolko sam vidio lopta golmanu nije u tom trenutku bila u rukama).

Do poluvremena su se nizale šanse naših kadeta, no lopta nikako da uđe u gol. Moram napomenuti da je vezna linija zajedno s napadom zbilja držala igru u rukama i često oduzimala lopte, dok je obrana imala manje posla.
Na odmor se otišlo teškog koraka i tražila se voda, jer svlačionice su čudno zaključane, a voda se mogla naći samo pod tuševima.

Drugo poluvreme je donjelo promjenu u igri, umor naših igrača počela je iskorištavati domaća momčad. Krenuli su sve češći izleti pred naš gol, a šanse su im bile sve konkretnije.  No atomski mrav na našem golu je rješavao sve probleme. Zbilja svaka čast Valentinu! I obrana na čelu sa Ivanom i Žunom je skladno radila. Već dugo nisu imali takav pritisak pred golom, no ono što je najbitnije da su bili smireni i nije bilo nikakve svađe ili povišenih glasova među igračima što se često vidi kod slabijih ekipa.  Čak ni u trenutku kada je lopta pogodila prečku, pa se odbila prema dolje, na  našu sreću malo s vanjske strane crte, nakon čega je Valentino uspio izbiti opasnost van svojeg  šesnaesterca. U takvim trenucima slabije momčadi pucaju po šavovima no kod ove ekipe nije bilo popuštanja koncentracije, nego su samo nastavili dalje sa složnom igrom.

Napad isto nije posustajao, nekoliko ljepih prilika se zaredalo i opet rušenje Kižle u njihovom kaznenom prostoru, no kako je bilo s druge strane terena (A tribine su toliko blizu da ti treba dalekozor da vidiš teren! Bolje bi sa Sljemena vidio igrače!) ne mogu opisat što se točno dogodilo. Nešto poslje je bio odličan udarac Ivana po golu, nakon ubačene niske lopte Hrkia iz kornera, pa još jedan naš udarac, koji je odmah zatim sljedio no njihova hoba sve hvata.

Zadnjih par minuta pritisak domaćih je pojačao, ali obrana je čistila lopte od kojih su neke završile na obližnjim zgradama. Tu je i trener Ivančević malo intervenirao i povišenim glasom smirio momčad i utakmica je privedena kraju.

Makar bljedi i umorni naši kadeti su s osmjehom napustili teren. Čudno je djelovalo sunce ovaj vikend na njih. Imao sam osjećaj da su na trenutke prizivali kišu, no unatoč svemu dobro su odigrali utakmicu i potpuno zasluženo pobijedili. Tu bi jedino primjetio, da se ne bi smjela zanemarit jedna sitnica, a to su flašice sa vodom na klupi koje bi trebale uvjek pune, pogotovo sada kada dolazi toplije vrijeme (jer eto nikad se ne zna gdje se može dogoditi kao ovaj put, da nema vode u slačionici ili da su zaključane!?). Neka se to ne shvati kao neki prigovor jer ova momčad zbilja igra predivan nogomet, odlično je vodi trener Ivančević i zbilja nema razloga za prigovore, a i ponovno se vidjela nadmoć i kvaliteta pred nimalo slabom momčadi HAŠK-a koja zauzima 6 mjesto na tablici. Čestitam kadetima Samobora i treneru Draženu Ivančeviču na još jednoj pobjedi!!

[event_blocks id=”6883″ title=”Sljedeća utakmica NK Samobora 20. kolo 2. NL Središte Kadeti” ]

 

[league_table id=”4402″ title=”Trenutna tablica 2. NL Središte Kadeti” number=”20″ columns=”p,w,d,l,f,a,gd,pts” show_team_logo=”1″ show_full_table_link=”0″ align=”none”]

 

Komentari (1)

  • 24. 03. 2016. u 22:51 Puknuti

    Ispričavam se na pogreški u tekstu. Gol za kadete samobora je zabio Čos a ne Kižla. Moja greška, ali ispred mene su bile tri mreže ( žicana ograda igrališta, mreža koja štiti okolne kuče od visokih lopti i mreža na golu) a i bijesan golman HAŠKA pa sam mislio da je Kižla bio strijelac, a kako se na dresovima več teško vide brojevi pogriješio sam. Moja isprika Čosu i Kižli!
    Usput da ispričam jedan komentar koji nas je dobro nasmijao…. u trenutku kada je Kižlu u šesnestercu HAŠKa ‘slučajno’ ramenom okrznuo igrač domače momčadi jedan tata naših kadeta na glas je prokomentirao
    -“Ajde tako devetku trkni ako imaš hrabrosti!” :))

Komentari nisu mogući