Newsletter prijava

Pioniri

Pioniri osvojili Zimsku ligu

Objavljeno: 03. 03. 2017. u 18:12   /   Autor:   /   komentari (0)

Pioniri NK Samobora su osvojili 1. mjesto Zimske lige 2017. NSS Samobora. Tijekom cijele zimske lige su dominirali te potpuno zasluženo osvojili prvo mjesto koje se za pionire odigravalo između 10 ekipa u 2 skupine, pri čemu su upisali ukupno 9 pobjeda i samo dva poraza uz gol razliku 32:8. U svojoj skupini su zauzeli prvo mjesto ispred ekipa Bregane, TOP-a, Horvata i Sutle a u razigravanju su za prvo mjesto pobijedili pionire Save iz Strmca.

Utakmicu za prvo mjesto odlučio je zasigurno najbolji igrač ove kategorije na zimskoj ligi Luka Ašanin. Naime, pioniri Save iz Strmca su sretno došli do vodstva na početku utakmice kad je udarac iz daljine prošao kroz “šumu” nogu a golman Samobora Antonio Baltić dobro, ali prekasno reagirao. Nakon toga pioniri Save iz Strmca nisu prikazali apsolutno ništa od nogometne igre već se njihova igra svodila na “nabijanje lopte” i prekidanje igre sa bezbroj prekršaja koji nisu sankcionirani od strane sudaca. Iako je ekipa NK Samobora tijekom cijele utakmice dobro kombinirala te dobro uigranim dodavanjima i kretanjima često dolazila u prilike za postizanje pogodka.

Pritom se prije svega isticao Ašanin koji je pokazao zrelost i mirnoću kada je trebalo preuzeti odgovornost pa je svojim driblinzima i dodavanjima povezivao redove ali i stvorio niz prilika. Upravo je njegova genijalnost došla do izražaja kad je iz dva slobodna udarca neobranjivo zabio dva gola za preokret i pobjedu od 2:1. Upravo zato ali i zbog svega što je Luka pokazao u drugim utakmicama kad je zabio ukupno 10 golova i nerijetko asistirao, ali i ostali igrači ove ekipe, prvenstveno kapetan Fran Brajković, ostaje žal što u toj ekipi organizatori nisu prepoznali najboljeg igrača ovog turnira. Utješno, Petar Bićan je proglašen najboljim strijelcem turnira sa postignutih 11 golova. Osim svega spomenutog, treba reći da je u ovoj ekipi tijekom turnira nastupao i Ante Grizelj koji je tek pristigao u klub ali i odmah pokazao da ga se može smatrati pojačanjem.