Newsletter prijava

Pioniri

Mučan poraz Pionira

Objavljeno: 21. 03. 2017. u 12:30   /   Autor:   /   komentari (0)

Nedjelja 19.03.2017.
NK Dugo Selo – NK Samobor 3:0

Pioniri NK Samobora su na gostovanju u Dugom Selu izgubili utakmicu od lidera na tablici, koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva upisao tek dva poraza, od čega je jedan na jesen u Samoboru. Međutim, konačni rezultat definitivno ne pokazuje ono što se događalo na terenu ali i izvan njega. Naime, što se tiče onoga na terenu igrači su igrali vrlo izjednačenu utakmicu.

Ono što se može izdvojiti u prvom poluvremenu su dvije grube pogreške suca koji nije dosudio dva više nego očita zaleđa pa Dugo Selo na poklon dobiva dvije prilike za postizanje pogotka ali se s tim nije složio golman Samobora Antonio Baltić i odličnim intervencijama “skida” obje prilike. Međutim, potonji iza toga poklanja vodstvo domaćinu jer si iz kornera sam rukom prosljeđuje loptu u gol.

Nakon toga se i dalje gledala vrlo izjednačena borba obiju momčadi sa dodatkom da su domaćini koristili apsolutno svaku priliku za sramotne “krađe” vremena na koje ih je poticao njihov trener a bez ikakvog upozorenja blagoslivljao sudac. Nasuprot tome, sudac nije propustio ni jednu priliku kartonirati svaki start Samoboraca pa takvim suđenjem nakon dva dosuđena žuta kartona Samobor ostaje bez kapetana Brajkovića, gotovo cijelo drugo poluvrijeme. I sa igračem manje Samoborci su bili jednako dobri pa ni tako domaćin nije dolazio do šansi sve do pred kraj utakmice, kad doslovce u posljednjim minutama sretno dolaze do pogotka iz prekida i istrčale kontre.

Iako se baš nikada ovim putem ne osvrćem na suđenje, ovaj put moram napomenuti da je ovakvo vođenje utakmice od strane suca bilo u najmanju ruku jednosmjerno, jer ni u jednom trenutku nije reagirao na sramotne izjave trenera Dugog Sela, njegovo nesportsko ponašanje (ulaske u teren, neprekidnu svađu sa gledalištem, gađanje igrača Samobora kemijskom olovkom, psovanje, vrijeđanje i dr.) pa je naposljetku i očito potpao pod njegov utjecaj, što je bilo jasno vidljivo čak i domaćim gledateljima koji su svojim komentarima potkrijepili sve navedeno ali i igračima koji su se poslije utakmice ispričavali u njegovo ime.

Dakle, u ovom slučaju bi taj “trener” možda mogao nešto naučiti od svojih igrača. Žalosno i tužno za ovaj prekrasni sport..