Newsletter prijava

Pioniri

Pioniri osvojili Kup

Objavljeno: 18. 06. 2017. u 10:54   /   Autor:   /   komentari (0)

Pioniri NK Samobora su osvojili KUP NSZŽ i NSS Samobora u četvrtak 15.06.2017. god.
Tijekom cijelog natjecanja su bili superiorni i ni u jednoj utakmici do finala nije bilo dvojbi o pobjedniku.

U utakmici finala su pobijedili vršnjake iz NK Zrinskog sa rezultatom 3:0.
Pocetak utakmice nije izgledao tako, Zrinski se nametnuo i imao bolje šanse, ali ih nisu uspjeli realizirati, jer ono što nisu promašili, blokirali su odlično postavljeni obrambeni igrači Samobora ili je obranio raspoloženi vratar Antonio Baltić.

Kako je utakmica odmicala dalje, bilo je vidljivo da pioniri Samobora ipak mnogo bolje kombiniraju, pa su naposljetku bili i konkretniji. Kao što smo mnogo puta do sad mogli vidjeti u nogometu, Zrinski je “načeo” njihov bivsi igrač Fran Brajković, pogotkom iz slobodnjaka sa 30-ak metara. Nekoliko minuta nakon toga, po mnogima igrač utakmice Bartol Đuretek, probio je desnu stranu i nakon što je prošao dvojicu idealno uposlio Bićana koji nema tešku zadaću zakucati loptu sa 3-4 m u nebranjeni gol.

Na poluvrijeme se otišlo sa prednosti od 2:0 a drugo poluvrijeme je opet pripalo Samoboru koje povisuje vodstvo na 3:0 pogotkom Frana Musovića na asistenciju Đureteka, koji je prije toga sa Matejom Horvatom odlično kombinirao i ispremješao kompletnu obranu Zrinskog. Do kraja je Samobor imao još nekoliko vrlo izglednih prilika za postizanje zgoditka, ali ih redom promašuju Bićan, Ašanin i Đuretek. Na kraju, može se samo zaključiti da su igrači trenera Davida Kižlina, nakon osvajanja zimske lige, u ovoj sezoni zasluženo osvojili i KUP.