Newsletter prijava

Vijesti

Potpisan ugovor s GNK Dinamo

Objavljeno: 26. 04. 2018. u 16:05   /   Autor:   /   komentari (0)

Nogometni klub Samobor danas je osnažio svoju nogometnu bazu potpisivanjem Sporazuma o sportskoj suradnji s Građanskim nogometnim klubom Dinamo iz Zagreba, kojim je dogovoreno partnerstvo na principu prenošenja i primjene znanja Nogometne škole Dinama, jedne od najboljih u Europi, na razvoj Škole nogometa u NK Samoboru. To će pridonijeti razvoju svih dobnih kategorija samoborskog kluba i edukaciji njegovih trenera, a sve uz pomoć provjerene nogometne struke.

Sporazum su potpisali voditelj Dinamove nogometne škole Ivo Šušak i direktor NK Samobora Ivica Karoglan, u nazočnosti Šuškova zamjenika Anđelka Ivanjka i voditelja Ureda za odnose s javnošću u Dinamu Tomislava Piškora s jedne te voditelja Nogometne škole Samobora Damira Kovačića i članova Izvršnog odbora samoborskog kluba Mislava MaroevićaDaniela Cvetkovića.

Domaćin im je u Gradskoj vijećnici bio zamjenik gradonačelnika Željko Stanec koji je tom prigodom, uz ostalo, najavio jačanje nogometne infrastrukture u gradu izgradnjom novog velikog igrališta s umjetnom travom u Samoboru te tri manja, u Bregani, Farkaševcu i Galgovu, u skoro vrijeme. Stanec je rekao da je ovo i jedan od povijesnih dana za samoborski nogometni klub jer je naš grad dugi niz godina vezan uz Dinamo u kojemu su igrali nogometaši koji su branili Dinamovu plavu boju poput Tome Butine, Tome Šokote, Igora Bišćana, Dražena Bobana…

-Ovaj sporazum neće biti mrtvo slovo na papiru – rekao je iskusni trener Ivo Šušak – dodavši da zagrebački prvoligaš na tom polju ima puno dobrih iskustava i sa znatno manjim sredinama od samoborske. Dinamovi stručnjaci dolazit će na Gradski stadion u Samoboru i na njemu održavati ogledne treninge, a samoborske trenere pozivati na stručno usavršavanje u Dinamo. -Pozivat ćemo i dječake iz Samobora različitih dobnih kategorija na prijateljske utakmice u Zagreb i omogućiti im da gledaju velike utakmice prve momčadi – istaknuo je još Šušak naglasivši da sve to govori o širem spektru ove suradnje. -U početku će – smatra Šušak – veći angažman oko toga biti na Dinamovoj strani.

Ivo Šušak je priznao da je za Samobor i emocionalno vezan jer je dolaskom u Zagreb redovito dolazio na izlete u naš grad, ali ne samo on već i mnogi drugi njegovi kolege, Dražan Jerković, Vlatko Marković, Tomislav Mušković, Mladen Popović… -Trenerski sam snažno bio vezan i uz amaterski nogomet i to u vrijeme kada je Samobor predstavljao ozbiljnu sredinu u nekadašnjoj državi, a još veći nogometni uzlet doživio gradnjom stadiona – rekao je Šušak dodavši da su tu dolazile i velike europske nogometne momčadi poput nekadašnje nizozemske reprezentacije.

-To će biti veliki poticaj za 186 polaznika Nogometne škole u Samoboru – istaknuo je Ivica Karoglan – i privući će još više djece u naš klub i proširiti tu nogometnu bazu među najmlađima. Karoglan je zahvalio vodstvu Dinama koje je na ovaj način odlučilo pomoći NK Samoboru da se vrati tamo gdje mu je mjesto, a u prvom redu da se djeci omogući da postanu dio Dinamovog nogometnog kampa.

Mislav Maroević je kao nekadašnji igrač svih klupskih selekcija, a kasnije dužnosnik kluba, naglasio da je dobro da prijašnji igrači ostanu uz klub i pomognu mu u radu. -Danas smo u situaciji koja nije primjerena ugledu kluba i njegovoj povijesti i tu se grčevito borimo za opstanak, ali jamstvo bolje perspektive je i ovaj trenutak potpisivanja Sporazuma o suradnji s Dinamom – naglasio je Maroević podsjetivši da je Samobor uvijek bio nogometni bazen bogat talentima i kvalitetnim nogometašima od kojih su mnogi igrali i u prvoj ligi za Samobor, a jedan od njih je i današnji voditelj Nogometne škole u klubu Damir Kovačić.

Izvor: Radio Samobor