Newsletter prijava

Seniori, Vijesti

Veliko pojačanje za spas od potonuća u JŽNL

Objavljeno: 01. 04. 2019. u 09:55   /   Autor:   /   komentari (0)

Senzacionalna vijest stigla je jutros u NK Samobor. Prekaljeni internacionalac, bivši reprezentativac i sin nekadašnjeg trenera NK Samobor te izbornika reprezentacije, Niko Kranjčar, odlučio je izaći iz igračke mirovine i pomoći klubu izboriti ostanak u IV NL. Posljednji angažman prije dolaska u Samobor Niko je imao u Škotskoj gdje je nosio dres Rangersa.

“Nije bilo teško. Čim mi je zazvonio telefon i kad su rekli da zovu iz NK Samobor počeo sam moliti da me zovu da im pomognem,”, rekao je Kranjčar jutros na službenom predstavljanju u plavom salonu.

Na pitanja novinara Niko je odgovarao skromno i ponizno, imajući na umu u kakvoj se situaciji nekadašnji prvoligaš nalazi, ali na pitanje, „Zašto NK Samobor?“, nije štedio riječi:

“Došao sam u klub bogate i duge tradicije. Privukla me neopisiva ljubav navijača i kluba, grad i NK Samobor žive zajedno, to se osjeća na svakom koraku.” 

Trener Vukelić sada ima tešku artiljeriju na raspolaganju, ostanak više nije upitan, a igrači jedva čekaju upoznati Niku danas na treningu.

“Najviše me veseli to što smo dobili igrača koji može igrati u oba smjera, igrača koji nosi prevagu. Neumornog trkača. U razgovoru s menadžerom saznao sam kako je Niko vježbao nakon odlaska iz Glasgowa te mogu najaviti da će već ove subote igrati protiv Tondacha. Svakako će ući u sudačkoj nadokandi, ne želim ga preforsirati odmah.” – u deliriju govori Vukelić.

Sretno Niko, spasi nas od ispadanja!